Organski Kakao grah
Šta su Organska Kakao Zrna?
Kakao zrna su sušeni i fermentirani plod Kakaovca (Theobroma Kakao drvo), odakle se vade kakao putar i kakao.
Koje su koristi?
Sirova zrna odabrana su za najveću kvalitetu i fermentirana kako bi se smanjio njihov gorak ukus. Nakon čišćenja zrna u vodi, one se gule a njihova unutrašnjost je izvađena i razlomljena u komadiće. Takav proces omogućava zadržavanje svih nutritivnih vrijednosti bez uporabe aditiva. Zrna su potvrđena certifikatom od strane Soil Association pod kodom GB-ORG-05.
Željezo
15g porcija željeza doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, na normalno formiranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, normalnom transportu kisika i smanjenju zamora i umora.
Imajte na umu da je obilježavanje na ovom proizvodu na Engleskom jeziku, kao minimum. Francuski, Italijanski, Njemački, Španjolski, Danski, Švedski i Finski također mogu biti prisutni na proizvodu.