Inulin
Fructo-Oligosaccharide (FOS)
Šta je Inulin?
Inulin je škrobni ugljeni hidrat koji se nalazi u impulsima, pretežno sočiva i leblebija. Ovo nevjerovatno vlakno je nedavno predstavljen na BBC’ programu sa Angela Rippon, ‘Kako ostati mlad’.
Koristi od Inulina
Inulin nudi niz zdravstvenih prednosti. Smatra se prebiotskim, Inulin je ugljeni hidrat koji pomaže da se dobre bakterije u vašem probavnom sistemu koriste za proizvodnju više hranljivih materija koje su od koristi za ljudsko zdravlje.
Kako se koristi Inulin?
Inulin se upotrebljava kod pečenja za očuvanje vlage u kolačima i keksima, ali i kao sredstvo za vezivanje. Inulin se takođe može koristiti kao sirup, mješanjem sa vodom i grijanjem. Konačno, ova svestrana vlakana se mogu koristiti u Smootie-ma da ih zagusti i zasiti.
Izbor ishrane svih naših korisnika nam je nam je najvažniji te nam je na prvom mjestu. Dok ovaj proizvod pri proizvodnji koristi dodatke koji pogoduju veganskoj ishrani, molim Vas imajte na umu da se u istom proizvodnom pogonu proizvode i drugi proizvodi te se međusobne kontaminacije mogu pojaviti u vrlo malim razinama.
Imajte na umu da je obilježavanje na ovom proizvodu na Engleskom jeziku, kao minimum. Francuski, Italijanski, Njemački, Španski, Danski, Švedski i Finski takođe mogu biti prisutni na proizvodu.