MegaOmega Ulje

Omega Oil Blend

Flavour
Package
Amount

30% POPUSTA NA VIŠE OD 300 PROIZVODA | KOD: MYPROTEINBA40

30% POPUSTA NA VIŠE OD 300 PROIZVODA NA STRANICI | KOD: MYPROTEINBA40

WHEY PROTEINI

AMINOKISELINE

KREATIN

PLOČICE I SNACK 

BOĆICE I SHAKERI

PAKETI PROIZVODA

"Jedine prepreke koje imamo u životu su one koje smo sami postavili"

Ponuda vrijedi do  31.03.2018.ili do isteka zaliha.

KUPI ODMAH
37.99KM

Pregled Proizvoda

MegaOmega je mješavina hladno cjeđenih esencijalnih masnih kiselina (EFA) koje potiče iz lana, konoplje, bundeve, maslina i ulja jagorčevine. Ovi visoko kvalitetni izvori osiguravaju visok nivo esencijalnih masnih kiselina Omega 3, 6 & 9. Omega 3, 6 & 9 su važni za opšte zdravlje i blagostanje, dok naročito podržava održavanje normalnog srca, mozga i zajedničke funkcije.

Esencijalne masne kiseline (EFA) su neophodne masti koje ljudi ne mogu da sintetizuju i moraju se dobiti putem ishrane. Oni podržavaju kardiovaskularne, reproduktivne, imunološke i nervni sisteme te su potrebni za proizvodnju i popravku ćelijske membrane što omogućava ćelijama da dobiju optimalnu ishranu pomažući joj da ukloni štetne otpadne materije. Nedostatak EFA je čest problem u društvu zbog lošeg izbora ishrane, što znači da je MegaOmega idealan dodatak za one čija ishrana nema Omega ulja.

Studije takođe pokazuju da esencijalne masne kiseline mogu smanjiti rizik od srčanih oboljenja, upala i jačanje metabolizma. Druga nedavna studija sugeriše da se esencijalne masne kiseline mogu usmeriti glukoze (iz svarenih ugljikohidrata) prema skladištenju glikogena dok u isto vrijeme upućivanje drugih masnih kiselina u tijelu daleko od triglicerida sinteze (skladištenje masti) i prema oksidaciji masnih kiselina. Jednostavno rečeno, esencijalne masne kiseline gledaju da sačuva ugljikohidrate za energiju dok istovremeno sagorevaju mastit.

 

Ključne Koristi

  • Izvor Omega 3, 6 i 9
  • Održavanje normalnog nivoa holesterola u krvi
  • Esencijalne masne kiseline

Preporučena upotreba

Konzumirajte 5ml, 1-3 puta dnevno sa obrocima.

Ne prelazite navedenu preporučenu dnevnu dozu. Ovaj proizvod je dodatak ishrani i zato se ne smije koristiti kao zamjena za raznovrsnu ishranu. Čuvati na suvom i hladnom mjestu, izvan dohvata male djece.

Sastav

Napravljen u objektu u kojemu se obrađuje gluten, soja i ljuskari i mekušci.

Bez ukusa: Laneno ulje, Ulje konoplje, Sojino ulje, Maslinovo ulje, Ulje noćurka.

Nutritivne Informacije

Iznos po 5 ml obroku::
Alfa-linolenska kiselina (Omega 3): 2500mg
Linolna kiselina (Omega 6): 1000mg
Oleinske kiselina (Omega 9): 950mg

recenzije kupaca

Trenutno nema recenzija.

MegaOmega Ulje

Izaberi sliku

MegaOmega Ulje
Back to top