Dodano u vašu košaru.
Organski Kakao Prah
-
Vegetarijanska
-
Veganska
-
Organska
14.99KM
Šta je Organski Kakao U Prahu?
Kakaovac (Theobroma Kakao drvo) potječe iz Južne Amerike, a Maje i Asteci smatrali su ga svetim drvom. Uzgaja se u Peruu te je savršen izvor minerala. Nakon čišćenja zrna u vodi, one se gule a njihova unutrašnjost je izvađena i razlomljena u komadiće. Tada se melju u Kakao pastu, iz koje se izvlači mast koja se suši i pretvara u Kakao prah. Organski Kakao Prah certifikovan je organskim od strane Soil Association pod kodom GB-ORG-05.
Koje su koristi?
Organski Kakao u Prahu je izvrstan izvor vlakana i sva tri makronutrienta: proteina, ugljenih hidrata i masti. 10g dnevnog serviranja Organskog Kakao Praha također pruža izvor Kalijuma, Fosfora, Magnezijuma, Željeza, Bakra i Mangana. .
Željezo
Željezo pridonosi normalnom kognitivnom radu, formaciji crvenih krvni stanici i hemoglobina, transportu kiseonika te smanjenju umora i iscrpljenosti.
Magnezijum
Magnezijum pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, balansu elektrolita i radu živčanog sustava.
Kalijum
Kalijum pridonosi radu mišića, živčanog sustava i održanju normalne razine krvnog pritiska.
Fosfor
Fosfor pridonosi održanju energije, radu stanične membrane i očuvanju zuba i kosti
Bakar
Bakar pridonosi očuvanju vezivnog tkiva i imunološkog sustava.
Mangan
Mangan pridonosi očuvanju vezivnog tkiva.
Imajte na umu da je obilježavanje na ovom proizvodu na Engleskom jeziku, kao minimum. Francuski, Italijanski, Njemački, Španjolski, Danski, Švedski i Finski također mogu biti prisutni na proizvodu.
- 100% Organski
- Visok udio vlakana
- Izvor minerala
Naš organski kakao u prahu pun je dobrobitima. Probajte ga kao zamjenu standardnoj čokoladi u prahu u vašem smoothiju, desertima i kafi, sam ili kao topli napitak.
Čuvati na hladnom, suvom i mračnom mjestu. Ovaj je proizvod namjenjen kao dodatak aktivnom načinu života i balansiranoj ishrani. Prikladno za vegetarijance i vegane.
Kakao zrna 100% organskog kvaliteta
Prosječne Nutritivne Vrijednosti
U 100g | ||
Energija | 1471 kJ/353 kcal | |
Masti | 11 g | |
od koje masne kiseline | 6.8 g | |
Ugljeni hidrati | 20 g | |
od kojih šećeri | 2.5 g | |
Vlakna | 32 g | |
Protein | 29 g | |
So | 0.10 g | |
Kalijum | 1524 mg (RI* 76%) | |
Kalcijum | 128 mg (RI* 16%) | |
Fosfor | 734 mg (RI* 105%) | |
Magnezijum | 499 mg (RI* 133%) | |
Željezo | 13.9 mg (RI* 99%) | |
Cink | 6.8 mg (RI* 68%) | |
Bakar | 3.8 mg (RI* 380%) | |
Mangan | 3.8 mg (RI* 190%) | |
Selen | 14.3 µg (RI* 26%) |
* Prosječan unos za odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal)
Organski Kakao Prah
-
Vegetarijanska
-
Veganska
-
Organska
14.99KM
40% POPUSTA | KOD: IMPACTBA
Jednostavno dodajte proizvode u korpu i iskoristite kod za popust pri checkout-u kako biste iskoristiuli popust.
Ponuda važi samo u određenom period ili dok traju zalihe. Po porudžbini možete iskoristiti samo jedan kod, ali možete napraviti više porudžbina. Maksimalni popust po porudžbini je 230 KM.
Šta je Organski Kakao U Prahu?
Kakaovac (Theobroma Kakao drvo) potječe iz Južne Amerike, a Maje i Asteci smatrali su ga svetim drvom. Uzgaja se u Peruu te je savršen izvor minerala. Nakon čišćenja zrna u vodi, one se gule a njihova unutrašnjost je izvađena i razlomljena u komadiće. Tada se melju u Kakao pastu, iz koje se izvlači mast koja se suši i pretvara u Kakao prah. Organski Kakao Prah certifikovan je organskim od strane Soil Association pod kodom GB-ORG-05.
Koje su koristi?
Organski Kakao u Prahu je izvrstan izvor vlakana i sva tri makronutrienta: proteina, ugljenih hidrata i masti. 10g dnevnog serviranja Organskog Kakao Praha također pruža izvor Kalijuma, Fosfora, Magnezijuma, Željeza, Bakra i Mangana. .
Željezo
Željezo pridonosi normalnom kognitivnom radu, formaciji crvenih krvni stanici i hemoglobina, transportu kiseonika te smanjenju umora i iscrpljenosti.
Magnezijum
Magnezijum pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti, balansu elektrolita i radu živčanog sustava.
Kalijum
Kalijum pridonosi radu mišića, živčanog sustava i održanju normalne razine krvnog pritiska.
Fosfor
Fosfor pridonosi održanju energije, radu stanične membrane i očuvanju zuba i kosti
Bakar
Bakar pridonosi očuvanju vezivnog tkiva i imunološkog sustava.
Mangan
Mangan pridonosi očuvanju vezivnog tkiva.
Imajte na umu da je obilježavanje na ovom proizvodu na Engleskom jeziku, kao minimum. Francuski, Italijanski, Njemački, Španjolski, Danski, Švedski i Finski također mogu biti prisutni na proizvodu.
- 100% Organski
- Visok udio vlakana
- Izvor minerala
Naš organski kakao u prahu pun je dobrobitima. Probajte ga kao zamjenu standardnoj čokoladi u prahu u vašem smoothiju, desertima i kafi, sam ili kao topli napitak.
Čuvati na hladnom, suvom i mračnom mjestu. Ovaj je proizvod namjenjen kao dodatak aktivnom načinu života i balansiranoj ishrani. Prikladno za vegetarijance i vegane.
Kakao zrna 100% organskog kvaliteta
Prosječne Nutritivne Vrijednosti
U 100g | ||
Energija | 1471 kJ/353 kcal | |
Masti | 11 g | |
od koje masne kiseline | 6.8 g | |
Ugljeni hidrati | 20 g | |
od kojih šećeri | 2.5 g | |
Vlakna | 32 g | |
Protein | 29 g | |
So | 0.10 g | |
Kalijum | 1524 mg (RI* 76%) | |
Kalcijum | 128 mg (RI* 16%) | |
Fosfor | 734 mg (RI* 105%) | |
Magnezijum | 499 mg (RI* 133%) | |
Željezo | 13.9 mg (RI* 99%) | |
Cink | 6.8 mg (RI* 68%) | |
Bakar | 3.8 mg (RI* 380%) | |
Mangan | 3.8 mg (RI* 190%) | |
Selen | 14.3 µg (RI* 26%) |
* Prosječan unos za odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal)
recenzije kupaca
Trenutno nema recenzija.
Napišite recenziju kako bi imali šansu osvojiti 100 BAM vsučer